LG Yeni İşlemci Hazırlıyor


Samsung, Exynos çipleriyle iyi bir zemin tutturdu. Hatta Exynos serisini kullanan farklı Çinli üreticiler de var. LG de kendi yonga setiyle yarışa dahil olmak istiyordu, fakat geçen sene Nuclun işlemcisinin hayal kırıklığı yaşattığını biliyoruz.
Fakat Kore'den gelen bir rapor LG'nin yeni bir oyuncuyla sistem çip pazarına dahil olacağını ileri sürüyor. Bu işlemcinin detaylarına biraz daha yakından bakalım...
Yeni nesil ARM çekirdeği
Koreli sanayi kaynaklarına göre (dt.co.kr) görünüşte LG'nin el yapımı kendi uygulama işlemcisi aşırı ısınma ve buna bağlı performans kaybından dolayı kenara alındı.
Rapora göre LG yepyeni bir işlemci geliştiriyor ve bu işlemciyle üst düzey sınıfı hedeflemiş. 64 bitlik yongada 4 tane Cortex-A72 çekirdeği (Maya kod adıyla biliniyor) ve 4 tane Cortex-A53 çekirdeği yer alıyor. Kaynağa göre CPU'ya belirsiz bir Mali GPU'su eşlik ediyor. Tahmini olarak bu GPU'nun Mali-T880 olabileceğini de söyleyebiliriz.
İşlemci 20 nm süreciyle TSMC tarafından üretilecek, ama somut bir çıkış tarihi yok. Şunu da belirteyim, ARM'ninCortex-A72'si 2016 mobil pazarı için. LG'nin yeni yongasında Cortex-A72 olacağı için işlemci yüksek ihtimalle 2015 sonuna kadar piyasada olmaz.




Kaynak;teknokulis.com

0 yorum :